Aktiviteler
Anasayfa/ Okulda Yaşam/ Aktiviteler

SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ:

Çocuklar okula  geldikten sonra  sınıflarda  oyuncaklarla istedikleri şekilde özgürce oynayabilmektedirler. Bu etkinlik sabah kahvaltısına kadar devam eder. Çocuklar yaparak yaşayarak öğrenirler, işbirliği ve arkadaş ilişkilerine bu saatte dikkat ederler,grup oyunları ve evcilik oyunlarının kurallarına alışırlar. Kısacası çocuk serbest zaman etkinliğinde kendini ifade etmekte, öğretmenine de Onu rahatça gözlemleme fırsatı oluşturmaktadır.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ:

Türkçe Dil etkinliklerinde çocukların yaşadıkları deneyimler ve çevreyle ilgili farkındalık kazanmaları, neden-sonuç ilişkileri kurarak sorgulama yapabilmelerini,kendilerini ifade etme becerilerini geliştirmeleri amaçlanır.Bu çalışmalarımızı yaparken de çeşitli yöntem ve teknikler kullanılır.Ayrıca konuyla ilgili şarkılar söylenir, kuklalar oynatılır,hikayeler okunur ve dramalar yapılır.

Öğrendikleri parmak oyunları, şiirler, tekerlemeler, okunan ve anlatılan  hikayeler çocuklarımızın hem bilgi dağarcığını geliştirmekte hem de onlara türkçenin nasıl kullanılacağını öğretmektedir.  Aynı zamanda grup içinde söz almayı, başkalarının fikirlerine saygı duymayı, kendini ifade edebilmeyi, özgüven duymayı, problem  çözmeyi bu etkinlikle gerçekleştirir.

OYUN - DRAMA:

Oyun çocuğun kişiliğini ortaya çıkaran, taklit yoluyla gerçek yaşamı öğreten, çocuğun tamamen özgürce kendisini ifade ettiği çok önemli bir etkinliktir. Kurallı oyunlar, kuralsız oyunlar olmak üzere ikiye ayrılır. Kurallı oyunlar; parmak oyunlar, hareketli grup oyunları, dinlendirici oyunlar olmak üzere üç gruba ayrılır. Kurallı oyunlarla çocuklar başkalarının hakkına saygı göstermeyi, yenmeyi ve yenilmeyi kabullenmeyi, gruba uyum sağlamayı, işbirliği ve yardımlaşmayı öğrenmiş olur. Oyunla birlikte  çocuğumuz hem eğlenme  hem de öğrenme sürecini daha sağlıklı bir şekilde tamamlamaktadır.

SANATSAL ETKİNLİKLER:

Sanat  yönlerinin  geliştiren,çocukların yaratıcılıklarını ortaya koyan gerekli konuları benimsenmesinde etkili olan eğlenceli bir etkinliğimizdir. Hamur çalışmaları, sulu boya çalışmaları, kağıt işleri, artık materyal çalışmaları,sınırlı boyama çalışmaları ile çocukların hayal dünyaları yanında küçük kasları da gelişmiş olur.

OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI:

Kavramları, sayıları, geometrik şekilleri, çizgi çalışmalarının yapıldığı etkinliğimizdir. Bu etkinliğimizde dergilerden, matematik kitabından, öğretmenlerin hazırladığı bilişsel etkinliklerden  yaralanılır. Ayrıca Bilgisayar çalışmaları  öğrenilenler  bilgisayar ile desteklenir. İngilizce derslerinde kelime hazinelerinin zenginleştirmek ve ileriki  eğitim  dönemi için hazırlık çalışmaları yaptırılmaktadır.

FOLKLÖR,  İNGİLİZCE,  BİLGİSAYAR:

Büyük yaş grubuna özgü folklör  çalışmamız  bir dönem devam etmekte, yetenekli çocuklarımız bu dalda yetiştirilmektedir.

Her yaş grubunu kapsayan ingilizce eğitimimiz, kelime hazinelerini geliştirici ve yabancı dile ilk adım çalışmaları olarak gerçekleştirilmektedir.

YUKARI